Faciliteter i Aarhus

SpecialHospitalet i Aarhus har eget motionscenter og adgang til et varmtvandsbassin.

Specialhospitalet Aarhus har til huse på MarselisborgCentret i Aarhus midtby i 100 år gamle, smukt renoverede bygninger i parklignende omgivelser.

Hospitalet råder over 600 m2 i stueplan med handicapvenlige adgangsforhold i form af rampe og elevator.

Hospitalet har selv et motionscenter og lejer MarselisborgCentrets gymnastiksal til holdtræning og varmtvandsbassinet til bassintræning. 

Motionscenter

Motionscentret i Aarhus er indrettet med træningsudstyr, der er specielt målrettet til personer med motorisk handicap, herunder kørestolsbrugere. Der er fagpersonale til stede til at hjælpe med træningen og indstilling af apparaturet.

Til træning af kredsløb og kondition findes traditionelle kondicykler, crosstrainer og specialudviklede cykler, hvor arme eller ben er aktive.

Til træning af udholdenhed og styrke er der vægte og forskellige maskiner, som er udviklet til træning af svag muskulatur.

Der er også redskaber til træning af både siddende og stående balance.

Hvem kan bruge motionscentret?

Man kan træne i motionscentret, hvis specialhospitalets tværfaglige team vurderer, at det er nødvendigt for behandlingen. 

Motionscentrets fysioterapeut udarbejder et træningsprogram specielt til patienten og træningstidspunkt aftales i fællesskab. Der er fagpersonale til stede til at hjælpe med træningen samt indstilling af apparatur det meste af åbningstiden, og i den resterende tid er der mulighed for selvtræning. 

Træningstid aftales med motionscenterets personale. I nogle tilfælde skal træningen foregå under vejledning af en fysioterapeut. I andre tilfælde udarbejder fysioterapeuten et træningsprogram, som patienten selv udfører.

Åbningstider

  • Mandag kl. 10-15
  • Tirsdag kl. 8-15
  • Onsdag kl. 8-16
  • Torsdag kl. 8-15
  • Fredag kl. 8-14

Afbud

Hvis du ikke kan komme til en aftalt træning, skal du melde afbud.

Det kan du gøre enten ved at ringe til vores reception på tlf. 36 73 90 60. Receptionen sørger for at give besked videre til motionscentret om dit afbud til træning og til en eventuel kørselsordning.

Du kan også melde afbud ved at skrive her på hjemmesiden.

Meld afbud til træning

Afslutning og pauser

Ønsker du at afslutte træningen eller holde pause i en periode, meddeles det til personalet i motionscentret. Udebliver du fra træningen mere end tre gange uden at melde afbud, eller har du gentagne afbud, afsluttes behandlingen.

Varmtvandsbassin

Specialhospitalet i Aarhus lejer sig ind på MarselisborgCentrets varmtvandsbassin hver mandag mellem klokken 16 og 18.

Der er to varmtvandsbassiner til rådighed, og vandet er opvarmet til 32 grader. Bassin 1 er 63 m2 med en dybde fra 1,2 - 1,4 m, og bassin 2 er 18 m2 med en dybde på 1,4 m.

I bassin 2 findes desuden massagedyser. Der er adgang til bassinerne via trapper og et liftsystem, der både kan lifte stole eller båre. Som omklædningsfaciliteter er der to store omklædningsrum med bænke, brikse, lofte- og gulvlifte.

Der er desuden i hvert omklædningsrum et mindre separat omklædningsrum.

Hvem kan bruge bassinerne?

Du kan som led i din tværfaglige rehabiliteringsplan modtage tilbud om træning i varmtvandsbassin. En periode i bassinet er på 5 måneder og hver træning er af 40 minutters varighed.

Fysioterapeuten sammensætter et varieret program, der passer til holdets funktionsniveau, og til sidst er der tid til, at den enkelte kan svømme, lave ekstra øvelser eller nyde massagedyserne.

Der er mulighed for en hjælpende hånd til for eksempel en forflytning under omklædningen, men hvis der er brug for hjælp under hele omklædningen skal du selv medbringe hjælper. Du skal endvidere selv medbringe badetøj og håndklæde.

Bemærk, at der kan være forskellige medicinske grunde til, at man ikke må træne i vores varmtvandsbassin.

Afbud

Hvis du ikke kan komme til en aftalt træning, skal du melde afbud.

Det kan du gøre enten ved at ringe til vores reception på tlf. 36 73 90 60. Receptionen sørger for at give besked videre til bassinfysioterapeuterne om dit afbud til træning og til en eventuel kørselsordning.

Du kan også melde afbud ved at skrive her på hjemmesiden.

Meld afbud til træning

Afslutning og pauser

Ønsker du at afslutte træningen eller holde pause i en periode, skal du meddele det til bassinfysioterapeuterne. Udebliver du fra træningen mere end tre gange uden at melde afbud eller har du gentagne afbud, afsluttes behandlingen.