Fornem pris for et fremragende projekt

Torsdag d. 6. juni modtog psykolog og ph.d. Sophie Lykkegaard Ravn, der er ansat som forsker på Specialhospitalet for Polio- og Ulykkespatienter, en fornem pris for et fremragende ph.d.-projekt om whiplash.
Foto: Syddansk Universitet

Med ph.d.-projektet "Posttraumatic Stress and Whiplash Associated Disorders: A multi-method investigation of the role of comorbid posttraumatic stress disorder symptomatology in whiplash associated disorders" blev psykolog og ph.d. Sophie Lykkegaard Ravn første torsdag i juni tildelt prisen SDU PhD Award.

Prisen bliver en gang årligt tildelt en kandidat fra hvert fakultet på Syddansk Universitet af Akademisk Råd, og den gives til den helt særlige forskningsidé og for en helt særlig forskningshøjde. Sophie Lykkegaard Ravn modtog prisen for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Ph.d. på Specialhospitalet for Polio- og Ulykkespatienter

Sophie Lykkegaard Ravn har skrevet sin ph.d.-afhandling som ansat hos Specialhospitalet for Polio- og Ulykkespatienter med tilknytning til Institut for Psykologi, Syddansk Universitet. Sophie Lykkegaard Ravn er den første ph.d.-studerende fra Specialhospitalet for Polio- og Ulykkespatienter, og det er meget glædeligt, at forskningen i Specialhospitalet for Polio- og Ulykkespatienter anerkendes flere og flere steder.

I projektet har hun sammen med sine kollegaer undersøgt, hvilken rolle posttraumatisk stress spiller efter whiplash. En vigtig del af forskningsarbejdet, som dog ikke var med i ph.d.'en, er at undersøge, hvordan man bedst behandler personer, der både døjer med kronisk whiplash og posttraumatisk stress efter trafikulykker.

Læs mere om behandlingsprojektet her