Gå til hovedindhold

Nyt apparat til el-terapi taget i brug

Som de første i Danmark - og i Europa - arbejder specialhospitalet med apparatet Xcite2 til el-stimulation af muskler.

Fysio- og ergoterapeuter fra specialhospitalet er lige nu ved at dygtiggøre sig i brugen af hospitalets nyeste apparat i den voksende samling, vi har til rådighed. Apparatet hedder Xcite2, og vi er de første i Danmark - og i Euopa – til at arbejde med Xcite2, som giver mulighed for at stimulere op til 12 muskelgrupper samtidigt.

Vi glæder vi os meget til at få oparbejdet en bred erfaring med høj faglig standard med dette udstyr, præcis som vi har med vores øvrige avancerede udstyr.

Fysio- og ergoterapeuter fra specialhospitalet har mange års erfaring i at benytte el-terapi i forbindelse med træning og behandling af bl.a. personer med SCI. El-terapi anvendes bl.a. til smerteproblematikker, tonusproblematikker og styrke- og koordinationsbesvær.

Med Xcite2 stimuleres musklerne i sekvenser, der tilsammen danner en bevægelse. Det kan f.eks. være at række frem og tage fat om en genstand og slippe den igen - med den ene eller begge arme samtidigt. Eller at rejse og sætte sig, at tage et skridt op på et trin eller fremad, som når man skal gå. Det kunne også være bevægelser mhp. at forbedre en forflytning, hvor vi kan stimulere den svage muskulatur til at arbejde mere, end den kan uden, at der påføres elektrisk stimulation.

Træning og behandling med el-terapi er individuelt tilpasset hver enkelt patient, og vi tilstræber at arbejde så målrettet som muligt mod patientens konkrete målsætninger.