Gå til hovedindhold

Faciliteter i Rødovre

Specialhospitalet i Rødovre råder over cirka 5.350 m2, der er indrettet med moderne og handicapvenlige trænings- og behandlingsfaciliteter.

I Rødovre har vi motionscenter, varmtvandsbassin, center for elektrisk stimulation, vægtaflastet gangtræning (Bioness vector og LiteGait), robottræningsudstyr (eksoskellet), avanceret smertebehandlingsudstyr, træningskøkken, større lokaler til funktionstræning og test, træningssal, undersøgelse/samtalerum, omklædnings- og badefaciliteter, træningsstudie samt kantine.

Motionscenter

Motionscentret har en bred vifte af træningsudstyr, der er specielt målrettet til dig, der har et motorisk handicap, herunder dig der sidder i kørestol. Vi har bl.a. et ekstra bredt løbebånd, du kan anvende, når du sidder i kørestol.

Der er fagpersonale til stede i motionscenteret, som kan hjælpe med træningen og indstilling af apparaturet.

Der er loftslift i store dele af motionscenteret.

Varmtvandsbassin

Specialhospitalets varmtvandsbassin måler 12,5 x 6 meter, og vanddybden er fra 1,10 til 1,70 meter. Der er bl.a. gangbarre og massagedyser i bassinet. Der er adgang til træningsbassinet via en trappe eller liftsystem, med stolelift og bårelift. Vandets temperatur er cirka 33 grader.

To mænd i Specialhospitalets svømmefaciliteter

Center for elektrisk stimulation

Specialhospitalet i Rødovre har apparatur til at stimulere lammet muskulatur elektrisk.

Vi har tre specialcykler, hvor du ved hjælp af elektrisk stimulation af ben og eller armmuskulatur kan træne dit kredsløb ved hjælp af cykelbevægelser.

Hospitalet har også små el-stimuleringsapparater, hvor hverdagsaktiviteter kan trænes med elektrisk stimulation af muskulaturen.

Læs mere om behandling med elektrisk stimulation

Vægtaflastet gangtræning

Motionscenteret har et lofthængt system til avanceret vægtaflastet gangtræning, kaldet Bioness Vector. Herudover råder vi over udstyr til vægtaflastet gangtræning, der kan anvendes i forbindelse med træning på gang/løbebånd eller ved gangtræning rundt omkring på specialhospitalet – Litegait.

Robotgangtræningsudstyr

Specialhospitalet har et eksoskelet, der kan støtte rygmarvsskadede i at gå.

Avanceret smertebehandlingsudstyr

På specialhospitalet kan vi behandle med et chokbølgeapparat samt et gigalaser-apparat og laserpenne, der alle kan anvendes i forbindelse med avanceret smertebehandling.

Gigalaser

Træningskøkken

Du kan træne forskellige køkkenopgaver samt afprøve relevante hjælpemidler, fx arbejdsstole og højdeindstilleligt køkkenbord i et veludstyret træningskøkken.

Træningskøkken

Træningsstudie

Vi har et veludstyret studie, hvorfra vi bl.a. optager videoer til online-træning.

Træning