Gå til hovedindhold

Motionscenter og varmtvandsbassin - Aarhus

Herunder finder du nyttige informationer, hvis du træner i motionscenter eller varmtvandsbassin.

Du kan træne i motionscentret, hvis specialhospitalets tværfaglige team vurderer, at det er nødvendigt for din behandling.

Motionscentrets fysioterapeut udarbejder et træningsprogram specielt til dig, og træningstidspunkt aftales i fællesskab.

Der er fagpersonale til stede til at hjælpe med træningen samt indstilling af apparatur det meste af åbningstiden, og i den resterende tid er der mulighed for selvtræning.

Træningstid aftales med motionscenterets personale. I nogle tilfælde skal træningen foregå under vejledning af en fysioterapeut. I andre tilfælde udarbejder fysioterapeuten et træningsprogram, som du selv udfører.

Åbningstider

Mandag kl.10-12 og kl.12.30-15.
Tirsdag kl.8-12 og kl.12.30-15.
Onsdag kl.8-12 og kl.13-15.
Torsdag kl.9-12 og kl.12.30-15.
Fredag kl.8-12 og kl.12.30-14.

Varmtvandsbassin

Du kan som led i din tværfaglige rehabiliteringsplan modtage tilbud om træning i varmtvandsbassin. En periode i bassinet er på 5 måneder, og hver træning er af 40 minutters varighed.

Fysioterapeuten sammensætter et varieret program, der passer til holdets funktionsniveau, og til sidst er der tid til, at den enkelte kan svømme, lave ekstra øvelser eller nyde massagedyserne.

Der er mulighed for en hjælpende hånd til for eksempel en forflytning under omklædningen, men hvis der er brug for hjælp under hele omklædningen, skal du selv medbringe hjælper. Du skal endvidere selv medbringe badetøj og håndklæde.

Bemærk, at der kan være forskellige medicinske grunde til, at du ikke må træne i vores varmtvandsbassin.

Varmvandsbassinet er åbent hver mandag mellem klokken 16-18.

Afbud

Hvis du ikke kan komme til en aftalt træning, skal du melde afbud.

Du kan melde afbud ved at udfylde formularen, som du finder her.

Du kan også ringe til vores reception på tlf. 36 73 90 60. Receptionen sørger for at give besked videre til motionscentret om dit afbud til træning og til en eventuel kørselsordning.

Afslutning og kortere pauser

Ønsker du at afslutte træningen eller holde en kortvarig pause, fx i forbindelse med ferie, mindre operation eller indlæggelse, skal du meddele det til personalet i motionscenteret.

Hvis din pause strækker sig ud over den aftalte periode, vil dit forløb blive afsluttet. Udebliver du fra træningen mere end tre gange uden at melde afbud, eller har du gentagne afbud, vil dit forløb ligeledes blive afsluttet.