Gå til hovedindhold

Til nordisk kongres om rygmarvsskade

Specialhospitalet deltog igen i år i den nordiske rygmarvsskadekongres i Stockholm. Vi holdt selv flere oplæg og workshops og har taget masser af nyttig viden med hjem, som vi vil arbejde på at implementere i vores egne rehabiliteringstilbud.

Skrevet af
Anders Orup Aaby Psykolog og forsker
Publiceret fredag den 20. maj 2022

Specialhospitalet for Polio- og Ulykkespatienter var igen i år repræsenteret af et stort tværfagligt team af medarbejdere, da den nordiske rygmarvsskadekongres (NoSCoS) tidligere på måneden løb af stablen i Stockholm.

Tre dage fyldt med inspirerende oplæg om den nyeste faglige viden og masser af networking med vores nordiske kollegaer. Vi stod selv for flere oplæg og workshops, hvor vi oplevede glæden ved at dele ud af lidt af vores egen viden.

De mange inspirerende oplæg og workshops spændte fagligt vidt og bredt, hvor der blev sat fokus på læge-patient forholdet i forståelsen af smerter, terapeutisk rekreation, arvævsdannelse, mentorordninger, tilbagevenden til arbejdspladsen, aldring med rygmarvsskade, telerehabilitering, ernæringsbehov og meget mere.

Vi har taget masser af nyttig viden med hjem, og vi vil arbejde på at implementere de nye erfaringer i vores egne rehabiliteringstilbud.

Selvom deltagere og oplægsholdere havde vidt forskellige faglige baggrunde og arbejdede med lige så forskellige emner, så var der dog én ting, som var fælles for alle de fremmødte – et stort ønske og en stærk vilje til at skabe endnu bedre muligheder for personer, der lever med følgerne af en rygmarvsskade.